Activiteiten

 

 

Kalender - save the dates

26 oktober InspiratieSpeeddate

18 november Lustrum Tilburg University - Alumniday

27 november Roundtable Participatiewet: de uitdagingen voor HRM

18 januari ALV / Nieuwjaarsborrel

April 2018 Back to campus event

 

 

2 oktober Roundtable werkstress

Locatie: Tilburg University
Tijd: Van 16.30 - 20.00 uur 

Aanmelden

Het aantal meldingen van overspannenheid en burn-out als beroepsziekte is sinds 2012 flink gestegen. In 2015 werden er 1.989 meldingen gedaan door bedrijfsartsen voor overspannenheid en burn-out (bron). In deze round table sessie bespreken de oorzaken, gevolgen en oplossingen van wekrstress op individueel en organisatieniveau. Welke factoren verkleinen of vergroten de kans op werkstress? En wat kan je als organisatie doen om werkstress te verminderen? 

Op 2 oktober organiseert het People Management Center de derde round table sessie van dit jaar. In samenwerking met het departement Human Resource Studies zijn er 5 plekken beschikbaar bij de round table sessies voor Output-leden. Meld je nu aan!

 

26 oktober InspiratieSpeeddate

Locatie: Lauch! HCM, Rotterdam 
Tijd: Vanaf 18.30 (inclusief eten)

Aanmelden

Je staat met je drankje in de hand op een borrel, congres, symposium, netwerkbijeenkomst. Je hebt een paar interessante mensen zien staan van wie je weet dat ze een nog interessantere functie hebben. De internationale HR directeur van bedrijf [……] (vul een gewild bedrijf naar keuze in). Een functie waar jij zeker meer over zou willen horen, omdat je het idee hebt dat het (misschien op termijn) wel iets voor je zou kunnen zijn of simpelweg: je ambieert zo’n functie.

En toch sta jij daar bij je eigen vrienden of bekenden. Vanuit je ooghoeken te spieden: misschien kom ik deze persoon toevallig later nog wel ergens tegen. Een gemiste kans, denk je achteraf. Had ik toch maar… Een klein verwijt naar jezelf dat je niet soepel genoeg bent om het lef te hebben op dit soort mensen af te stappen tijdens die borrel.

Op 26 oktober tijdens de InspiratieSpeeddate nemen we alle drempels voor je weg. Tussen 19.00 en 22.00 op een locatie in Rotterdam (locatie n.t.b.) brengen we HR-professionals bij elkaar om te inspireren en ervaringen te delen. Wat gaan we doen? We brengen jullie in een speeddate zodat je tenminste 7 anderen spreekt over hun functie/werk/organisatie/sector. Ter inspiratie voor jouzelf en je eigen loopbaan. Een deelnemerslijst ligt voor je klaar zodat je tijdens pauzes ook zelf nog op de voor jou meest interessante persoon kunt afstappen :wink:

Een out of the box spreker/denker komt de avond openen en zijn visie op het fenomeen speeddates met ons delen!

 

27 november Roundtable Participatiewet: de uitdagingen voor HRM

Locatie: Tilburg University
Tijd: Van 16.00 - 20.00 uur 

Aanmelden

De Participatiewet moet er zorg voor dragen dat mensen met een arbeidsbeperking sneller en beter worden opgenomen in de arbeidsmarkt. Niet kijken naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden. Hoe kan je als organisatie de eisen van de Participatiewet zo effectief mogelijk integreren in je HRM-beleid? 

Op 27 november organiseert het People Management Center de laatste round table sessie van 2017. In samenwerking met het departement Human Resource Studies zijn er 5 plekken beschikbaar bij de round table sessies voor Output-leden.  Meld je nu aan!

 

 

18 januari ALV / Nieuwjaarsborrel

Locatie: n.t.b.
Tijd: Van 16.00 - 20.00 uur 

Met een heel interessante spreker in het vooruitzicht belooft dit een bijzondere editie van de ALV en nieuwjaarsborrel te worden. Meer info volgt...

 

 

April 2018 Back to campus event

Locatie: Tilburg University
Tijd: n.t.b. 

Wil jij net als wij je HR-netwerk versterken en benutten? Koester jij ook de ervaringen uit je studententijd en denk je er vaak aan terug? Heb jij net als wij zin in een update van je HR kennis? 
Maak een start en kom naar het Back To Campus-event! In samenwerking met Tilburg University/dept. Human Resource Studies organiseert Output (vereniging voor HR professionals en HRS-alumni) ook in 2018 het evenement op de welbekende Campus van de UvT.  We delen de nieuwste kennis uit de HR-wetenschap, ingegeven door praktische ontwikkelingen.  
Meer info volgt te zijner tijd.
 
 
 
 
 
 
Activiteiten 2017

 

6 APRIL 2017: BACK TO CAMPUS

Wil jij net als wij je HR-netwerk versterken en benutten? Koester jij ook de ervaringen uit je studententijd en denk je er vaak aan terug? Heb jij net als wij zin in een update van je HR kennis? 
Maak een start en kom naar het Back To Campus-event! In samenwerking met Tilburg University/dept. Human Resource Studies organiseert Output (vereniging voor HR professionals en HRS-alumni) op donderdag 6 april de bijeenkomst ‘the Future of HR’ op de welbekende Campus van de UvT.  We delen de nieuwste kennis uit de HR-wetenschap, met als startpunt de visie van Jaap Paauwe, Hoogleraar Organization & HRM en Academic director bij TIAS School for business and society. Ingegeven door ontwikkelingen op het gebied van werk en organiseren, verandert de inhoud en vormgeving van de HR functie.  Jaap Paauwe gaat in op vragen als: Wat zijn de meest indringende vraagstukken in de toekomst? En in hoeverre zijn we daar als HR manager ook voor toegerust? Wat zijn de gevolgen voor de vormgeving van de HR functie en de wijze waarop HR activiteiten gestalte krijgen? 
In gezelschap van wetenschappers van het departement, alumni en praktijkgenoten sparren we over herkenbare HR-vraagstukken. We delen inspirerende HR lectuur, films en blogs. Alumni afgestudeerd vóór het jaar 2000 ook absoluut welkom! Aansluitend een borrel én mogelijkheid tot diner (diner is gratis voor Outputleden, niet Outputleden betalen € 25,-).
Overige informatie: Toegang is gratis voor alle Oud HRS studenten én Outputleden, inclusief borrel. 
Wil jij meer weten over het event? Schroom dan niet om contact op te nemen met Anneke Botman via 06-398 11 931 (voorzitter@output.nl).
Meld je aan vóór 3 april via het aanmeldformulier 
Heel graag tot ziens op 6 april! 
 

Output is een vereniging voor en door HR professionals. Regelmatig worden er dan ook door onze leden activiteiten georganiseerd. Activiteiten met een serieuze inslag of met een ontspannen inslag, maar allemaal met als doel HR professionals te verenigen.

Leden worden op de hoogte gehouden van komende activiteiten via aankondigingen in de Ins&Outs, nieuwsbrief, op de website, social media en via e-mail (zorg daarom altijd dat het juiste e-mailadres bij ons bekend is). Veel van onze activiteiten staan echter ook open voor geïnteresseerden die (nog) geen lid zijn. Voor sommige activiteiten wordt een kostendekkende bijdrage gevraagd.

Als lid is het uiteraard ook mogelijk om zelf activiteiten te organiseren. We verwelkomen initiatief vanuit de leden van harte, en zullen bij het opzetten van nieuwe activiteiten de benodigde ondersteuning verzorgen. Mocht je een idee hebben of behoefte hebben aan een bepaalde activiteit, neem dan contact op met: secretariaat@output.nl 

 
 
 
 
Activiteiten 2016:

Raetsluy: Impact WWZ 
Pleit op 22 september 2016 zelf voor de rechter

Locatie: Raadhuis Princenhage, Haagsemarkt 1 Breda
Datum en tijd: Donderdag 22 september van 16:00 tot 18:00 (met aansluitend borrel tot 19.00)
 
Arbeidsrecht kent vele facetten; op dit moment wordt er veel geschreven over de impact van de Wet Werk en Zekerheid op het arbeidsrecht. We konden ons geen beter moment voorstellen om de theorie en praktijk bij elkaar te brengen en om als Output HR professionals mee aan de slag te gaan.

De Wet Werk en Zekerheid heeft als doel om het arbeidsrecht te moderniseren en aan te passen aan de veranderende arbeidsverhoudingen in de samenleving. Deze wet heeft wijzigingen op het flexrecht, ontslagrecht en de werkeloosheidswet. De Wet Werk en Zekerheid is in 2015 in werking gesteld, maar bereikt de wet ook het beoogde doel? 

Op donderdag 22 september 2016 zoomen we verder op dit onderwerp in samen met Raetsluy, een gerenommeerd advocatenkantoor uit Breda. Samen met Corné Spitters, advocaat arbeidsrecht bij Raetsluy, wordt de laatste jurisprudentie besproken en is er uiteraard gelegenheid om je eigen ervaringen uit te wisselen. Daarna zal er uitgebreid stil worden gestaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van ontslagrecht en dossieropbouw.
Afsluitend zal er voor een officiële rechter een inhoudelijke casus besproken worden, om de arbeidsjurist in je naar boven te halen!